Samen RKC

Een bijdrage leveren aan een sociaal sterke samenleving is geen keuze die RKC Waalwijk maakt, maar zit verankerd in onze cultuur. We zijn ons ervan bewust dat de status van een betaald voetbal organisatie maatschappelijke verantwoordelijkheden met zich meebrengt. De club bevindt zich in de positie – en is daarmee trots – een positieve invloed te kunnen uitoefenen op het welzijn van de maatschappij. Met tal van projecten en programma’s toont RKC Waalwijk, via Stichting Samen RKC de maatschappelijke betrokkenheid.

Verbinding in de Langstraat is één van de kernwaarden van RKC Waalwijk. De andere vier kernwaarden van de club zijn ontwikkeling, creatief, ambitieus en professionaliteit. Deze waarden zijn de bouwstenen van alle activiteiten.

Onze maatschappelijke relevantie is groter dan ooit. De wereld wordt individualistischer; overgewicht, eenzaamheid en de motorische achterstand in de ontwikkeling nemen toe. Ook zien we dat armoede en (gender) discriminatie nog steeds actuele thema’s zijn.

Samen RKC wil via sport en bewegen een verandering in gang zetten. Sport is namelijk een universele taal, ongeacht je achtergrond, cultuur of beperking. Sport creëert verbondenheid, beïnvloed levensvaardigheden op een positieve wijze en geeft een gevoel van trots mee! Wij willen alle inwoners van regio de Langstraat de ruimte bieden om in beweging te komen en te blijven. Dit doen we samen met lokale overheden, maatschappelijke organisaties, sportclubs en het bedrijfsleven.  

Community Champions

Community Champions gebruikt de aantrekkingskracht van het profvoetbal in Nederland, acht betaald voetbalclubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, en de sociale kracht van voetbal om jongeren te bereiken en te betrekken in een uniek op voetbal gebaseerd MDT-traject. De kans voor de jongeren om niet alleen betrokken te zijn bij de club en de wijk maar ook een echte ambassadeur te worden voor ‘hun’ club werkt statusverhogend en dat speelt mee in de sociale kringen waar de jongeren in verkeren. Binnen Community Champions krijgen de deelnemende jongeren niet alleen de kans om iets terug te doen voor hun eigen wijk of buurt, maar door het deelnemen aan workshops en het organiseren van buurtbijdragen kunnen ze ook nog punten verdienen in het Community Champions competitie. Deze competitie bepaalt uiteindelijk wie de Community Champion van Nederland is.